Jaaaaaaa! Thalassa is aangekomen in A Coruna. Tijl belde me net. Het gaat heel goed met hem, hij heeft het ontzettend naar zijn zin. Wat fijn om zo’n blij kind aan de telefoon te hebben. Ook toestemming gekregen om zijn eerste mail van 28 oktober te delen met jullie, dus bij deze:

Sailmail 1 Hoi papa en mama! Hoe gaat het? Met mij gaat het goed! Vrijdag helemaal niet zeeziek geweest en vandaag (zondag) alleen maar 1 keer overgegeven, komt alleen doordat ik in mijn kamer lang moest zoeken naar iets. Nu (16:05 ong) voel ik me alweer een stuk beter! Ik zit nu lekker binnen en ga zo waarschijnlijk weer naar buiten. De golven zijn spectaculair! Echt ongelofelijk! Ook hebben we het wachtschema gekregen. Ik heb gelukkig één van de beste wachten qua slapen en tijd over, mijn wacht is van 7-10 in de ochtend en avond, best chill dus. Tja, wat is er verder nog… ik ben erachter gekomen dat het beste medicijn tegen zeeziekte zingen en dansen is! We zijn vanochtend vertrokken uit de wereldstad Den Helder en nu op weg naar een plaatsje in Frankrijk, waar het hopelijk iets warmer is haha. Gister (zaterdag) had ik voor de eerste keer keukendienst en het was erg leuk! Voor ontbijt hadden we ei gebakken (of gekookt geen idee), voor lunch had iedereen de keuze tussen soep, restjes van de vorige avond en nog iets anders waarvan ik de naam kwijt ben, voor avondeten hebben we heerlijke pasta pesto gekookt waar ik nogsteeds erg trots op ben. Ook hebben we gister een wandeling gemaakt door Den Helder waarbij we heel erg dichtbij lands end kwamen, dat was ook leuk. Verder is iedereen hartstikke aardig wat ook fijn is. Het lijstje van beste vrienden op het schip is dan ook niet klein: Antoine, (beide) Thomas, Elena, Pia, Tobías, Lara, Roemer, Mattie, Sem, Noor en nog veel meer! Ik mis jullie wel een beetje maar ik heb het ook erg leuk! Doen jullie de groetjes aan iedereen? Alvast heel erg bedankt! Volgende week weer nieuwe mail! Met veel liefde, Tijl de Vries