Deze maanden waren ongelofelijk gaaf. Reizen, zeilen en leren. Het ging veel, veel, véél te snel! Al was het een half jaar, herinner ik mij alles alsof het gisteren was. A Coruña en Santiago de Compostela waren onze eerste bestemming buiten Nederland en mijn eerste keer in Spanje. Ook was A Coruña een goed voorbeeld van hoe je mensen ontmoet als je reist. Ik en twee anderen hebben daar namelijk een journaliste voor een Spaans surfblad ontmoet en zijn geïnterviewd! (klik hier voor het artikel). Tenerife was onze eerste officiële bestemming en hebben we de Teide beklommen, zwaar maar ontzettend mooi! Daarna gingen we door naar Kaapverdië en kregen we een rondrit over het prachtige eiland Sao Vincent! De grote oversteek was indrukwekkend en heel vet om een keer te doen. Dominica was voor mij (en veel anderen) de mooiste locatie. De onaangetaste natuur is zeker weten een bucketlist item! Curaçao vond ik door de vele toeristen het minst leuk, maar ik kan niet ontkennen dat de vuurwerkshow op de pontjesbrug waanzinnig was. Toen was het tijd voor Lord of the Flies SaS editie. We gingen namelijk survivallen op de San Blas, zelf een slaapplek maken, zelf koken en alles wat daarbij hoort! Toen was het tijd voor iets waar iedereen zich al sinds dag 1 op verheugde: Eigen reis! Een week lang gingen we backpacken in groepjes van zeven of acht mensen door Panama en zelf alles regelen. We kregen een budget per dag per persoon en daarmee moesten we slaapplekken, eten en activiteiten regelen. Er ging één begeleider mee maar die mocht zich nergens mee bemoeien. Geweldig toch? Na de eigen reis nog even in Bocas del Toro chillen en dan door naar Cuba voor.. nog een eigen reis! Cuba was toch heel anders dan Panama. Weinig import maar toch een hele gezellige sfeer overal. Na Cuba was het tijd voor de Bermuda Driehoek… Na die overleefd te hebben en we in Bermuda aankwamen hebben we daar nog een weekje gelegen. Alles is daar zo ongelofelijk duur, ik bedoel een zak chips voor zes dollar?! Serieus!? En dan als laatste stop Azoren– laat maar Corona! Yup, doordat Portugal op lockdown ging konden wij de Azoren niet meer binnen. Dusss toen zaten we in totaal 32 dagen op zee! Een nieuw School at Sea record! En toen.. toen waren we terug… Na een half jaar avonturen en nieuwe herinneringen maken zijn we echt weer in Nederland.

Ik wil iedereen ontzettend bedanken, iedereen die mij heeft geholpen dit te kunnen doen, iedereen van de crew en al mijn mede-SaS’sers! Tot snel na Corona!