Vanaf oktober ga ik een half jaar de wereld over zeilen met een tallship, de Thallassa! Ik krijg dan les op zee! Met een groep van 35 andere jongeren ga ik dit avontuur aan. We leren hoe we het schip moeten besturen en als het goed is, varen we haar in mei 2020 zelf de oceaan over, terug naar Nederland. 

Het bedrag voor de reis

Ik heb € 25.000,- bij elkaar te brengen. Dat is een heel groot bedrag, maar ik geloof dat ik het voor elkaar krijg. Met hulp van sponsoren. Je kunt me (vanaf) een dag sponsoren. Mijn vraag is daarom: help mij één dag de zee op voor € 100,-. (Een week mag natuurlijk ook 😉)

School at sea

De organisatie School at Sea laat jongeren alleen toe als ze kunnen bewijzen dat zij zelf voor de fondsen hebben gezorgd (en dus niet een rijke papa of mama hebben die het even voor ze op tafel legt). Het is een grote uitdaging voor me om dit voor elkaar te krijgen, maar ik wil dit ZO graag dat ik geloof dat het gaat lukken! 

Waarschijnlijk wil je wel weten waaraan dit geld besteed wordt. We zijn een half jaar op reis en tijdens die reis zijn dit de kostenposten: 

  • De leraren die op het schip meereizen; 
  • Het Sail training programma; 
  • Volpension op het schip; 
  • Eten en drinken; 
  • Activiteiten & excursies op eilanden die we aandoen; 
  • Het onderhoud van het schip; 
  • Het loon voor de crew die ons het schip leert bevaren. 

Het goede nieuws: de eerste zevenduizend euro is binnen! 

Mijn wens voor juli de rest van het bedrag bij elkaar te hebben. Wil je me steunen? Dat kan via dit formulier (YES! Klik en link!).  


Deze kaart geeft aan tot hoe ver Tijl al gesponsord is met zijn crowdfundactie.

Op dit moment (februari 2019) zit ik op een sponsorbedrag dat mij zo ongeveer tussen Tenerife en Kaapverden brengt! Ik zeg: op naar de Dominicaanse Republiek!